keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Uusi tuttavuus: tiikerirapu (ja yksi hyvä yleispätevä marinadi)


Tämän kuun uusi tuttavuus valikoitui vallitsevan grillausinnon myötävaikutuksesta. Grillatut kasvikset ja halloumi ovat taivaallista tavaraa mutta tällä kertaa halusin testata jotain uutta. Ja siis olen tiikerirapuja syönyt ennenkin, mutta en koskaan valmistanut itse, joten sopivat projektiini mainiosti. Ja vartaaseen.

Ravut hankin pakastealtaasta, kuorellisina ja kypsentämättöminä.


Marinadi, joka kehittyi pitkälti kaapin perukoilla nököttävistä öljyistä ja tahnoista, oli todella hyvä. Tätä suosittelen ehdottomasti myös kasviksille ja tofulle. Vahva, maukas, koostumus kohdillaan.

Itämainen marinadi vähän kaikelle
(200 g kuorellisia tiikerikatkarapuja)

4 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl inkivääritahnaa
0,5 tl valkosipulitahnaa
lusikan kärjellinen chilitahnaa
2 tl hunajaa

Anna rapujen/kasvisten/tofun marinoitua muutamia tunteja, silloin tällöin sekoitellen. Ja marinoidut asiat vartaaseen, vartaat grilliin. Tiikerirapuja kypsennetään noin 3-4 minuuttia per puoli. Ja huom, nää kuorelliset eivät ole mitään treffiruokaa. Vaan käsillä syötävää ruokaa jossa naama, sormet ja lautanen ovat sotkussa. Mutta maku on sen arvoinen. Ja olin yllättynyt miten mehukkaita ravuista grillissä tulikaan.



Lisukkeena oli ruisnappeja sekä mainiota Stockalta saatavaa chili-rapuaiolia. Ja halusin myös tavallista aiolia dippailuun, mutta laiskotti, niin raastoin vaan valkosipulia majoneesiin.


Omjom. Jälkkärinä vesimelonia, jotain valuvan löysää ranskalaista juustoa jota juustotiskin setä suositteli hedelmien kanssa, hilloa ja vaaleaa näkkäriä.

4 kommenttia:

  1. Meillä on noita myynnissä torilla,tuoreina talvi-keväällä.Joku aika sitten tein niitä grillipannussa ystäville ja oli tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Näyttääpä herkulliselta! Sulatitko ensin nuo ravut vai miten teit? Millaiselle porukalle tuosta 200g muuten riittää?

    VastaaPoista
  3. Heippa! Juu sulatin eka, annoin olla jääkaapissa yön yli. Sulattaa voi nopeamminkin, kylmässä vedessä. Pakkauksessa oli tarkempi ohje. Ja tuo 200g pakkaus oli sopiva kahdelle syöjälle jos on lisukkeita!

    Jos haluaa päästä helpommalla (ja vähemmällä sotkulla) niin kuoritut pyrstöt sopii vartaaseen myös mainiosti, testattu on.

    VastaaPoista
  4. Siis näitähän on tarkoitus syödä kuorineen. Voi alkuksi tuntua oudolle, mutta kun pureskelee kunnolla niin siihen tottuu hyvin nopeasti. Ei myöskään synny mitään sotkua. Pyrstöt voi jättää lautaselle.

    VastaaPoista