sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Marinoitua punasipulia salaatissa


Kesän hittituote on löytynyt! Marinoidut punasipulit salaatissa, aaaah. Raaka sipuli jää mulla aina lautasen reunalle ja tätäkin epäröin, mutta turhaan. Sipulin kitkeryys on poissa ja samalla syntyy simppeli ja hyvä salaatinkastike. Marinointiohje on bongattu Pippurimylly-blogista ja idea salaattiin tuli Hesarin Ruokatorstain parmesaanisalaatista jossa punasipulit saivat myös marinadin päällensä.

Herkkusalaatti marinoidulla punasipulilla (kahdelle)

1 iso punasipuli (tai kaksi pientä)
1 ruukku salaattia
200g herkkusieniä
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 dl mustia oliiveja
rucolaa
parmesania

Marinadi:
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Sekoita marinadiainekset ja lisää pilkottu punsipuli joukkoon. Pyörittele ja jätä marinoitumaan yön yli. Pilko herkkusienet kahteen tai kolmeen osaan ja paista nopeasti pannulla jotta saavat vähän väriä ja jätä jäähtymään. Pese ja revi salaatti, lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit joukkoon. Sekoita joukkoon myös herkkusienet, rucolaa ja marinoidut punasipulit. Kääntele ja asettele lautasille. Lopuksi veistele päälle parmesansiivuja. Tarjolle maalaisleivän ja kylmän valkoviinin kanssa. Mmmmm.

Nyt kun punasipulin kanssa ollaan näin hyvin ystävystytty niin seuraavaksi testiin voisi ottaa minttuiset punasipulit, vaikuttaa hyvin kiinnostavalta.

2 kommenttia:

  1. Mums! NAM! Kuva saa jo kielen lipomaan...ilmeisen onnistunut kuva siis ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja hei kaveri testasi tätä heti, antoi sipuleiden marinoitua vain pari tuntia ja kuulemma siinäkin ajassa lopputulos oli todella hyvä. Mums tosiaan!

    VastaaPoista